مشروبات رمضانية
فيه طرق كتير لعمل مشروب اللبن بالتمر هنعرف منهم طريقتين النهارده...
المقادير ثابتة في الطريقتين:-
• لبن.
• 5 معالق سكر.
• ربع كيلو بلح منزوع النوى ومقشّر.
• 1/2 معلقة فانيليا.
• 1/2 معلقة قرفة "اختياري"
الطريقة الأولى:-
هننقع البلح لمدة خمس ساعات في مية بعد كده هنقشره ونحطه في الخلاط ونضيف إليه اللين والسكر ونضربهم مع بعض.. وبعد كده نحطه في كاسات العصير ونضيف إليه الفانيليا ولو كنا بنحب القرفة ممكن نحطها على الوش.
وبالهنا والشفا
الطريقة التانية:-
هننقع اللبن لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده هنقشره ونحطه في كوب كبير ونضيف ليه باقي المقادير ونقلبهم مع بعض كويس وبعد كده نصبه في كاسات العصير..
وبالهنا والشفا